Science071

Science071: Wereld Schildklierdag en praten over eerlijke huurprijzen

Welke dag is het vandaag? Wereld Schildklierdag! Vandaag in Science071 praten we met Dr. Marieke Snel, endocrinoloog bij het LUMC, over de werking van je schildklier en hoe je schildklierziekten kunt herkennen. Daarnaast spreken we over de stijgende huurprijzen met Mr. Elout Korevaar, advocaat met huurrecht en bouwrecht als expertise en docent burgerlijk recht. Wat is eigenlijk ‘een eerlijke huurprijs?’ Redacteur Romee vertelt je meer over muggen en geeft antwoord op de wetenschapsvraag: Waarom steken muggen eigenlijk? Daarnaast heeft ze nog twee wetenschapsnieuwtjes voor je in petto.

Uitgezonden: 25 mei 2022

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×