Science071

Science071

Deze week hadden we weer een bomvolle uitzending bij Science071! Mahbobah Ahmadi van organisatie SpaceEU vertelde ons alles over het online zomerprogramma van de Leidse Sterrewacht, 'Ruimtevaart in je woonkamer'. De hele zomer zijn er gratis workshops (via Zoom) en evenementen. Lois en Sam van Save That Ass kwamen vertellen over hun boek, 'A Pocket Guide to Animal Asses of East Africa'. Dit boek is een hulpmiddelen om Oost-Afrikaanse dieren te herkennen aan, je raadt het al, hun billen. Hoogleraar staatsrecht Geerten Boogaard kwam vertellen over de volgens hem te politieke houding van de Eerste Kamer. Hij denkt dat als de Eerste Kamer zijn rol als 'tweede viool' niet wil spelen, het voortbestaan van de Eerste Kamer op het spel staat. Deze week beantwoordde Daan de wetenschapsvraag over huisdieren. Want wanneer is een dier eigenlijk een huisdier? Marijke had het wetenschapsnieuws bijgehouden en zorgde dat we weer helemaal op de hoogte waren van onder andere Clyde's spot en taal in de ruimte. Tot slot had Nour nog een paar leuke weetjes verzameld, deze week over het toilet!

Uitgezonden: 8 juli 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Frank, Hidde, Mandy, Nour

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 19 jan, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×