Science071

Science071: Inclusiviteit van de LGTIQ+-gemeenschap op de werkvloer

20 en 21 mei vindt de LGBTIQ+ workplace inclusion conference van de universiteit Leiden plaats.
Wetenschappers uit verschillende disciplines, beleidsmakers, HR-professionals, werkgevers, werknemers en het maatschappelijk middenveld komen samen om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren over LGBTIQ+ workplace inclusion. Via verschillende lezingen en discussies zullen zij nadenken over hoe de LGBTIQ+ gemeenschap meer geaccepteerd kan worden op de werkplaats. Bijzonder hoogleraar LGBT workplace inclusion en organisator van de conferentie Jojanneke van der Toorn was te gast. Aanmelden kan nog via: https://www.eventbrite.com/e/lgbtiq-workplace-inclusion-2021-conference-hosted-by-leiden-university-tickets-144461826211

Zaadjes in de grond stoppen en dan honderden jaren later er weer uit halen en laten ontkiemen, dat was het idee van een aantal onderzoekers van de universiteit van Michigan. Na meer dan 150 jaar, bleken de zaadjes van het ' mottenkruid' nog prima te werken. Naast dit wonderbaarlijke onderzoek vertelde redacteur Frank ook over het succes van de drone ' ingenuity' op Mars en over de wetenschappelijke waarde van asteroïden.

Al op het terras gezeten? Biertje erbij of toch een alcoholvrij biertje? Hoe maken ze eigenlijk deze goud gele rakkers zonder alcohol? Redacteur Mandy beantwoordde de wetenschapsvraag van deze week over alcoholvrij bier.

Moeten we nou wel zo blij zijn met de terugkeer van de Wolf in Nederland? Redacteur Nour vertelde ons de voor- en nadelen van de wolf. Het ligt genuanceerder dan je denkt!

Uitgezonden: 12 mei 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×